Brnabić: Opustili smo se, nema dovoljno vakcinisanih za kolektivni imunitet 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ne mislim da je korona završena, imaćemo još izazova, i mislim da smo se mentalno opustili, a nemamo dovoljno vakcinisanih za kolektivni imunitet, upozorila je premijerka Ana Brnabić na panel diskusiji „Godina promena – zdravlje, pandemija, pouke“ kompanije Hemofarm.

Brnabić je ukazala da je, zahvaljujući trenutno izuzetno pozitivnoj situaciji da je 0,8 do 0,9 odsto pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih, ljudi ne osećaju potrebu da se vakcinišu.

„Ako ne napravimo dodatni napor, ostaćemo jedna od ranjivijih zemalja“, naglasila je Brnabić.

Komentarišući rezultat zdravstvenog istraživanja koje je Štada grupacija, vlasnik Hemofarma, sprovela u 15 zemalja Evrope, uključujući i Srbiju, Brnabić je istakla da joj je drago što je poverenje u domaći zdravstveni sistem poraslo za 12 odsto u odnosu na raniji period.

Dali smo sve od sebe i trudili smo se da sistem bude fleksibilan, rekla je premijerka, i konstatovala da je danas zdravstvni sistem Srbije svakako otporniji.

„Nismo uspeli samo da izdržimo pandemiju i pružimo pomoć građanima, već smo paralelno sa tim dodatno ojačali zdravstveni sistem – izgradili smo dve kovid bolnice, a u toku je izgradnja treće, zaposlili smo nove zdravstvene radnike, nabavili novu opremu“, podsetila je Brnabić i zaključila da „mi iz pandemije izlazimo jači i spremni šta god da dođe“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Brnabić: Opustili smo se, nema dovoljno vakcinisanih za kolektivni imunitet”

  1. Izrael je najvakcinisanija nacija, pa pogledaj šta im se dešava. Jesi li se vakcinisala? Jesi. Zaštićena si, ne drami više i bavi se važnijim stvarima, ako znaš (u šta sumnjam).

  2. Pa nastavite da zovete bosance i makedonce, i bice dovoljan broj vakcinisanih!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.