Čučković vozio 156 na sat po "Milošu Velikom" 1Foto: Beoinfo

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, po sopstvenom priznanju je prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja time što je na novootvorenom auto-putu „Miloš Veliki“ vozio znatno brže od dozvoljenih 130 kilometara na čas.

Naime, Čučković je u prilogu lokalne obrenovačke televizije Mag, govoreći o prednostima novog auto-puta, istakao da je njime od LJiga do Obrenovca stigao za 24 minuta.

„Nakon završetka svečane ceremonije mi smo u 19.41 tačno krenuli iz LJiga i ovde smo na našem trgu u 8.05. Eto to vam je najbolji dokaz koliko ovaj auto-put znači, pre svega za ove (decu) koji se igraju na ovom trgu i to predstavlja sigurnu budućnost za sve njih. Posebno za one ljude koji imaju posla ka Zapadnoj Srbiji“, kazao je Čučković za TV Mag.

Iz njegovih reči proizilazi da je odmah po otvaranju novog auto-puta prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima time što je vozio znatno brže od dozvoljene brzine. Naime, prema zvaničnim podacima JP „Koridori Srbija“ deonica Koridora 11 od Lajkovca do LJiga iznosi 24 kilometara. Na ovaj potez naslanja se 12,5 kilometara puta koji spaja Lajkovac i Ub. Poslednja deonica Čučkovićeve trase od Uba do Obrenovca duga je 25,23 kilometara. Ukupno, Miroslav Čučković je, prema sopstvenom priznanju, automobilom prešao 62,7 kilometara za 24 minuta. Drugim rečima, po otvaranju novog auto-puta Miroslav Čučković je do Obrenovca putovao prosečnom brzinom od 156,7 kilometara na čas, iako zakon ne dozvoljava kretanje brže od 130 kilometara.

Danas je u toku jučerašnjeg dana stupio u kontakt sa predsednikom opštine Obrenovac, ali je on odbio da odgovara na naša pitanja. I iako nas je uputio da mu pitanja pošaljemo elektronskom poštom, uz uveravanje da će brzo poslati odgovore, njegovi odgovori nisu stigli do zaključenja ovog broja lista.

Na taj način ostali smo uskraćeni za informaciju ko je vozio automobil koji je predsednika opštine Obrenovac prevezao od LJiga, i da li se radilo o privatnom ili službenom vozilu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Čučković vozio 156 na sat po „Milošu Velikom“”

  1. Ako je prosecno vozio 156 km/h onda je sigurno u pojedinim momentima isao i mnogo vise od prosecne brzine da bi dobio taj prosek

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.