Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić je precizirao da su na Ubu, gde se gradi 20 stanova i Mionici (16 stanova) izvođači uvedeni u posao i sve je spremno za početak radova u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.

U gradovima i opštinama u kojima se realizuje „Potprojekat 5“ u toku su tenderi za nabavku građevinskog materijala i započeta je podela 200 paketa građevinskog materijala. Takođe, realizovana je i kupovina 277 seoskih kuća, od planiranih 380 u 27 opština, naveo je on.

Ukupna vrednost „Potprojekta 5“ je 52 miliona evra, od čega je 38,8 miliona sredstava iz donacija, dok Srbija učestvuje sa 13,2 miliona, naveo je Dačić.

U okviru tog dela stambenog programa biće dodeljeno ukupno 1.847 stambenih rešenja, od čega 1.267 stanova u 27 jedinica lokalne samouprave.

Od ovog broja, već se uveliko gradi 270 stanova u naselju Kamendin u Zemunu koje će biti završeno i useljeno na proleće sledeće godine, rekao je Dačić.

On je podsetio i da je pre 20 dana u Veterniku kod Novog Sada položen kamen temeljac za 276 stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.