Danas oblačno sa kišom i snegom 1Foto:Beta

Duvaće umeren, povremeno jak vetar, severozapadni. Najniža temperatura u većini mesta kretaće se od nula do četiri stepena, na istoku i jugu od minus osam do minus četiri, a najviša dnevna od jedan do osam stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno ujutro i pre podne sa kišom, zatim se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Tokom dana biće dalje topljenje snežnog pokrivača.

Duvaće umeren jugozapadni vetar, pre podne u sketanju na severozapadni, povremeno jak. Najniža temperatura kretaće se od nula do četiri, a najviša dnevna oko osam stepeni Celzijusa.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se i dalje savetuje oprez. Promenljivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve sve učesnike saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se danas, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje lokalna pojava kiše koja će se zbog niske temperature lediti na tlu, u Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji (Moravički i Raški okrug).

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.