Foto: Gradska opština Zvezdara

Svečana akademija, uz prisustvo Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, održaće se 21. maja s početkom u 18 časova i 30 minuta, u svečanoj sali Šeste beogradske gimnazije, najavili su organizatori.

Cilj manifestacije je da promoviše lik i delo patrijarha Pavla i univerzalne vrednosti humanističke, etičke i moralne, za koje se zalagao blaženopočivši patrijarh.

Kako se navodi, ideja o pokretanju ove manifestacije nastala je na osnovu uvida u arhivsku dokumentaciju, kojom je potvrđeno da je blaženopočivši patrijarh srpski Pavle u statusu vanrednog đaka pohađao Šestu beogradsku gimnaziju, u periodu od 1938. do 1942. godine.

Program ove manifestacije obuhvata sadržaje koje bi realizovali učenici, nastavnici, kao i stručnjaci i poznavaoci lika i dela patrijarha Pavla.

U okviru manifestacije dodeljivale bi se nagrade najuspešnijim učenicima za znanje i blagočešće, kao i nagrade za veroučitelje, nastavnike, koji su prepoznati u svojim sredinama po ispoljavanju čovekoljublja, humanosti i vrednostima koje nesebično dele sa ostalim ljudima, a koji su prepoznati u liku i delu patrijarha Pavla, navodi se u saopštenju.

Povezani tekstovi