Direktor Arena Channel Group: Nije tačna nijedna cifra o kupovini prava na prenos Premijer lige 1Foto: EPA-EFE/ Peter Powell/NMC/Pool

Direktor medijske kuće Arena Channel Group, Nebojša Žugić izjavio je danas da „nije tačna nijedna od iznetih cifara“ na portalu „u vlasništvu konkurentske kompanije“ koji je objavio cene prava na prenose liga koje će se u narednom periodu emitovati na kanalima televizije Arena sport.

Žugić je u pisanoj izjavi naveo da se „očigledno radi o zlonamernom pokušaju da se izvrne i prikrije istina“, dodajući da je istina da je medijska kuća koju vodi „postala apsolutni lider kada je u pitanju sportski sadržaj“, ali nije naveo po kojoj ceni su otkupljena prava na emitovanje.

„Još jednom napominjem da su sva nadmetanja u kojima smo učestvovali bila u skladu sa procedurama liga koje su prodavale prava prenosa, da su se postupci vodili u više krugova i da je to jasan pokazatelj da su takmičenja bila neizvesna, a ponude ujednačene“, rekao je Žugić.

On je dodao da je „pobeda za Arena Channels Group i Telekom Srbija ključna za ispunjenje poslovne strategije koja je usvojena pre tri godine, da svojim gledaocima obezbede da na jednom mestu mogu gledati najbolji sadržaj“, kao i da su „Arena sport kanal najprepoznatljiviji brend“.

„Kupovina najbolje lige na svetu omogućiće nam dalji razvoj i obezbediće nam prolaz do svih domova u našem regionu. Podstaćiće nas da proizvodimo još kvalitetniji program, podićiće vrednost naših kanala i otvoriti još mnogo novih mogućnosti za prihodovanje i povećanje profita Arena Channels Group, ali u mnogo većoj meri i naše matične kompanije Telekom Srbija u čijoj ponudi mi jesmo bitan ali ne i jedini proizvod“, kazao je Žugić.

Dodao je da „kupovina prava za englesku ligu daje priliku da svoju misiju ispune, jer je najbolja, najatraktivnija i najpopularnija liga na svetu, i šest sezona počev od sezone 22/23 će biti ekskluzivno na Areni Sport“, i da će „sve utakmice, ukupno njih 380, biti direktno prenošene“.

Državna kompanija Telekom Srbija otkupila je prava za televizijski prenos engleske fudbalske Premijer lige na kanalu Arena sport za 100 miliona evra po sezoni, u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport klub, saznala je agencija Beta od izvora bliskih pregovorima i objavila u utorak.

Za svih šest sezona biće plaćeno 600 miliona evra, iako je dosadašnja cena bila znatno niža. Izvor smatra da je „teško zamisliti da bi takva izdvajanja mogla da se isplate“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Direktor Arena Channel Group: Nije tačna nijedna cifra o kupovini prava na prenos Premijer lige”

  1. Like rece da nisu tacni navodi o iznosima,a vi zakljuciste njegovo izlaganje sa iznosenjem cifre za koji se lik upljuvao da objasni da je netacna.Zasto ste uopste objavili ovaj tekst.

  2. Mene fudbal ne interesuje, već me interesuje da paket u koji ide mobilni broj, internet i televizija ne prelazi cenu od 20e i ako je i ta cena velika za naše plate. Sada je prilika da konkurencija spusti cenu za 50 procenata, čime će privući nove korisnike i obične ljude koji jedva preživljvaju

  3. Meni jedino je sranmno sto to nije gradjanima receno 12 meseci ranije,ne traju ti pregovori od pre 1 mesec,sta je sa nama sto imamo ugovore sa drugom operaterima gde je bilo toga ranije…???

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.