Foto: Ministarstvo prosvete

Kao pomoć nastavnicima i učenicima, portal petlja.org pruža besplatne, interaktivne materijale za učenje programiranja koji su prilagođeni učenicima i dostupni na srpskom jeziku.

Predstavnici Ministarstva prosvete, Fondacije “Petlja” i inicijative Digitalna Srbija posetili su juče OŠ “Vladislav Ribnikar” i tom prilikom istakli da je programiranje važan deo obrazovanja svuda u svetu, pa i u našoj zemlji.

Pomoćnik ministra prosvete Saša Stojanović je rekao da će Ministarstvo voditi računa da nastavu informatike drže kvalifikovani kadrovi i da se za nastavnike obezbede kontinuirane obuke, jer nije moguće da imamo nastvanik e koji ć e do penzije moći da ponavljaju ono što su naučili na fakultetu.

Kroz obuku za korišćenje materijalaPetlje” u nastavi koju je omogućila kompanija Majkrosoft u prethodnom periodu prošlo je gotovo 800 nastavnika iz više od 500 škola širom zemlje.

Direktor Fondacije “Petlja” Nebojša Vasiljević je rekao da narednih dana kreće novi ciklus obuka za nastavnike informatike u osnovnim školama i pozvao ih da se prijave preko sajt a te organizacije.