Đerlek: Vitamini nabavljeni po hitnom postupku, nismo mogli da čekamo da padnu sa neba 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević (ariva)

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavi je da danas počinje pakovanje oko 700.000 paketa vitamina za penzionere i da bi pošte trebalo da ih distribuiraju od ponedeljka.

„Naravno da smo morali da ih nabavimo po hitnom postupku, nismo mogli da čekamo da nam padnu sa neba“, rekao Đerlek za TV Prva.

On je ocenio da su penzioneri najranjiviji deo populacije na koronu i da vitamini pomažu jačanju imuniteta i preventivno su sredstvo.

Prema njegovim rečima, predstavnici „bivše vlasti pokušavaju da neutemeljeno minimiziraju“ ovaj postupak, a neveo je da je nabavka „apsolutno sprovedena po zakonu“.

On je rekao da su vitamini nabavljeni od devet prozvođača, dodaći da je u pitanju velika količina od oko dva miliona paketa.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Đerlek: Vitamini nabavljeni po hitnom postupku, nismo mogli da čekamo da padnu sa neba”

 1. Prvo, nije trebalo ni da ih nabavljate, a drugo ZASTO po hitnom postupku? Pandemija traje vise od godinu dana, pa bismo preziveli i jos koji mesec bez ovih bombonica. Vitamincice niste ni kupili NAMA, vec ste odradili lep posao za svog madjarskog prijatelja. Od NASIH para.

 2. Šta je uzrok hitnosti:
  1. Korona počela juče
  2. Juče objavljena istraživanja da vitamini C I D, I mineral cink podižu imunitet
  3. Neznanje kako se na vreme sprovodi javna nabavka
  4. Dopunite sami

  Ima neka narodna izreka otprilike „nije majka sina korila što se kockao, nego što se vadio“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.