DSS: Izgraditi zgradu stare biblioteke kakva je bila 1941. godine 1Foto: Logo

Ni posle skoro 80 godina zgrada nije obnovljena niti je rešeno šta će biti sa tim prostorom, piše u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Nove – stare gradske vlasti izašle su sa još jednom promašenom idejom koju je izneo gradski arhitekta Milutin Folić, kojom je predviđena izgradnja parka sa ugljenisanim knjigama, cvetnim delovima i edukativnim celinama, saopštio je DSS.

Srbija ne treba da se stidi svog kulturnog nasleđa i zbog toga apelujemo na gradske vlasti da odustanu od još jednog besmislenog projekta i da, na mestu srušene stare Narodne biblioteke Srbije, umesto predviđenog parka, izgrade zgradu kakva je bila 1941. godine, pre nego što je srušena. Zgrada bi predstavljala svojevrstan muzej stradanja našeg naroda u prvom i drugom svetskom ratu i bila bi simbol konačne pobede i oslobođenja Srbije, navodi se u saopštenju.

Srbija nikad više ne sme ostavljati ruševine u znak sećanja na brojna uništenja, ona mora biti jača od svih pokušaja nacionalnih i kulturnih genocida i zbog toga mora iz pepela podići zgradu stare Narodne biblioteke baš onakvu kakva je bila, piše u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.