DSS: Povećati broj mesta za parkiranje u Zrenjaninu 1Zrenjanin Foto: M.P.

U Zrenjaninu zgrade niču na raznim lokacijama, i gde im jeste i gde im nije mesto čime se ekspanzijom gradnje ugrožava prirodni ambijent u pojedinim delovima grada, upozorava gradski odbor DSS i pita da li se pri planiranju i izradi projekata za izgradnju višespratnica vodi računa o zelenoj površini i parking mestima za buduće stanare tih zgrada.

Oni podsećaju da će na lokacijama gde se grade zgrade biti 165 novih stanova, što znači sigurno isto toliko, ako ne i više automobila, a to će izazvati dodatni haos u saobraćaju i bezbednom parkiranju.

-Danas je pravo umeće i veština parkirati auto u Zrenjaninu. Ovo sve govori da se ni o trenutnim skromnim kapacitetima ne vodi računa, ali se zato uredno naplaćuje parkiranje. Potrebno je raditi na proširivanju kapaciteta koja trenutno iznose oko 2.000 parking mesta, od toga 1.500 na opštim parkiralištima i oko 500 na zatvorenim parkiralištima – navodi Zoran Sandić, predsednik GO DSS.

Objekti različite spratnosti trenutno se u Zrenjaninu grade u Gundulićevoj, Obilićevoj, Čarnojevićevoj ulici, kao i u ulicama Pavla Aršinova, Patrijarha Pavla i Ive Vojnovića.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.