Poskupljenje parkinga u Zrenjaninu odloženo za mesec dana 1Foto: M.P./Danas

Nije počela naplata parkiranja u Zrenjaninu po novoj tarifi kako je planirano od 1. juna i prvobitno najavljeno, potvrđeno je Danasu u JKP „Pijace i parkinzi“.

Informaciju da su cene parkiranja ostale iste u Zrenjaninu dostavili su čitaoci, sa isečcima svojih e-računa. Na njima se vidi da je sat parkiranja u zelenoj zoni i dalje 30 dinara.

O čemu se radi i kada će nove cene stupiti na snagu i zašto nisu na snazi od 1. juna, kako je najavljeno, objasnio je rukovodilac službe parkiranja Darko Dankulov.

„Sa svoje strane naše preduzeće završilo je sve potrebne radnje da se odluka o poskupljenju parkinga sprovede, ali firma zadužena za IT sektor nije završila svoj deo posla. Poskupljenje parkiranja odloženo je za mesec dana iz tehničkih razloga, jer nije obavljena softverska podrška“, kaže za Danas Darko Dankulov, rukovodilac prakiranja u JKP „Pijace i parkinzi“.

Ovo preduzeće prvobitno je najavilo da će parkiranje u Zrenjaninu poskupeti od 1. juna, o čemu je Danas pisao, i da će naknada za parkiranje biti veća za pet dinara po satu, odnosno 15 dinara po dnevnoj karti.

U crvenoj zoni, za Pupinovu, Svetosavsku, Kralja Petra Prvog, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Gimnazijsku, Jevrejsku i Sarajlijinu ulicu, usluga parkiranja biće 55 dinara po satu, umesto 50, a dnevna karta za crvenu zonu 215 umesto 200 dinara.
U žutoj zoni jedan sat parkiranja biće 45 dinara,  a dnevna karta 165, a u zelenoj zoni 35 dinara, odnosno 115 dinara .Na parkiralištima u Vuka Karadžića i Milentija Popovića  parking će biti 35 dinara po satu. Na Žitnom trgu i Prevlaci, cena ostaje 40 dinara po satu.
Ova odluka ostaje a primeniće se za mesec dana, potvrđeno je u JKP „Pijace i parkinzi“.
Više vesti  iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari