Foto: www.wikipedia.org

Instruktorka Sanja Nikšić napominje da je u pitanju kardio trening čiji je intenzitet prilagođen vežbačima. Ponedeljkom, sredom i petkom u 21:00 je termin za odrasle, a sredom i petkom u 20:00 za decu.

– Godinama se trudimo da rekreaciju približimo ljudima i svrstamo u neizostavni deo svakodnevice. Cilj nam je da ljudi povećaju svest o tome koliko je bavljenje fizičkom aktivnošću važno. Ove godine imamo prijavljene goste i vežbače iz cele Srbije, a posetioce očekuju i zanimljive nagrade, kaže Sanja Nikšić za Danas.

Već treću godinu Grad Šabac podržava ovu manifestaciju, a član Gradskog veća Dragan Nikolić podseća da je oko hiljadu korisnika prošlo kroz ovaj program.

– Rekreativni sport je za nas veoma važan, iako se čini da smo više okrenuti profesionalnom sportu. Smatram da je ovo naročito važno za žene, da nađu motiv za bilo koju vrstu fizičke aktivnosti, ističe on.

Nakon iseljenja kasarne na Starom gradu pripremljeni su fudbalski tereni, tereni za odbojku i rukomet na pesku, a prethodno su izgrađeni tereni za basket i odbojku. Čitav kompleks je osvetljen noću, a tu je i zgrada policije.