Gajović se nada kompromisu Medijske koalicije i Koordinacionog tela Vlade 1Foto:UNS

Gajović je agenciji FoNet rekao kako se „nada da to nije konačno stanje“, kao i da je „malo iznenađen“ što je do prekida dijaloga došlo, a da pre toga nije bilo razgovora i da se nada da postoji mogućnost kompromisa.

On je rekao da u 2019. godini predstoji nastavak medijskih reformi i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić daju doprinos medijskim reformama.

Gajović je rekao i da je Pravilnik o sufinansiranju medijskih sadržaja, koji je Medijska koalicija tražila, urađen i da je na „maloj proveri“ kod nadležnih organa i da se nada da će u januaru biti raspisani konkursi za sufinansiranje medija.

Medijska koalicija saopštila je danas da prekida dijalog saKoordinacionim telom Vlade Srbije jer nijedan od konkretnih i oročenh zahteva novinarskih i medijskih udruženja nije ispunjen i da se istovremeno situacija na medijskoj sveni iz dana u dan pogoršava.

Premijerka Srbije Ana Brnabić neće komentarisati odlukuMedijske koalicije da suspenduje dijalog sa predstavnicimaKoordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima, rečeno je FoNetu u kabinetu premijerke.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal press i Asocijacija onlajn medija.