Gajović se nada kompromisu Medijske koalicije i Koordinacionog tela Vlade 1Foto:UNS

Državni sekretar za infomisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je danas da mu je žao što je Medijska koalicija suspendovala dijalog sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Gajović je agenciji FoNet rekao kako se „nada da to nije konačno stanje“, kao i da je „malo iznenađen“ što je do prekida dijaloga došlo, a da pre toga nije bilo razgovora i da se nada da postoji mogućnost kompromisa.

On je rekao da u 2019. godini predstoji nastavak medijskih reformi i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić daju doprinos medijskim reformama.

Gajović je rekao i da je Pravilnik o sufinansiranju medijskih sadržaja, koji je Medijska koalicija tražila, urađen i da je na „maloj proveri“ kod nadležnih organa i da se nada da će u januaru biti raspisani konkursi za sufinansiranje medija.

Medijska koalicija saopštila je danas da prekida dijalog saKoordinacionim telom Vlade Srbije jer nijedan od konkretnih i oročenh zahteva novinarskih i medijskih udruženja nije ispunjen i da se istovremeno situacija na medijskoj sveni iz dana u dan pogoršava.

Premijerka Srbije Ana Brnabić neće komentarisati odlukuMedijske koalicije da suspenduje dijalog sa predstavnicimaKoordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima, rečeno je FoNetu u kabinetu premijerke.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal press i Asocijacija onlajn medija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.