Foto: Medija centar

Georgiev je, gostujući u „Utisku nedelje“ i govoreći o pretnjama koje je dobio, kazao da to nije prvi put i da je BIRN i ranije bio na meti, da su još 2014. bili proglašavani za strane plaćenike nakon objavljivanja ugovora sa kompanijom Etihad.

„Jedan od vrhunaca kampanje bilo je kada je objavljena priča o Tamnavi“, rekao je Georgiev i dodao da je predsednik Srbije pokrenuo tu kampanju.

On je kazao da kada je ranije dobijao pretnje, on je o tome obavestio predsednika Vučića i da ga je zamolio da prestanu to da rade na šta mu je on odgovrio da „to uopšte nije znao i da će proveriti i kazati da se to ne radi više“.

Georgiev je rekao da vlast, pošto je preuzela mejnstrim medije, sada želi da preuzme i društvene mreže.

Novinarka Ljiljana Smajlović navela je da je čudi način govora i vlasti i opozicije i kazala da „oni koji kažu da se bore za pristojnu Srbiju govore gore od vlasti i upitala zašto opozicija ne daje neki dobar primer vlasti u tome“.

Govoreći o održanom mitingu „Budućnost Srbije“ u Beogradu ona je kazala da je govor predsednika Vučića „bio korektan i da to nije govor koji će zatalasati masu, kao i da se predsednik trudio da bude politički korektan“.

„Zasmetalo mi je kod (premijerke) Ane (Brnabić) to da treba da stavimo tačku na one koji nas dele i da tu misli na opoziciju“, rekla je Smajlović i dodala opozicija nije tačka koja nas deli i da je Srbija društvo koje je podeljeno i da postoje relane podele.

Govoreći o protestima „Jedan od pet miliona“ u Srbiji, ona je navela da su za nju „vešala na Terazijama za nju jasna poruka i da tu nije u pitanju satira ili vic“.

Profesor Vladeta Janković kazao je da „preterivanje kod opozicionih govornika prosto rekacija problema oduška i da se taj problem gomila usled nepostojanja razgovora u društvu“ i dodao da je činjenica da je Srbija podeljena.

Janković je rekao da je miting „Budućnost Srbije“ u Beogradu bio „pripremanje terena za momenat kada će Kosovo postati članica Ujedinjenih nacija i upitao da li bi svi ti ljudi tako jednoglasno podržavali i nakon tog momenta“.

On je rekao da je Vučić stalno govori o sebi i da je on taj koji se eksponira i da se on „sam namestio na udar negativnih emocija“.

Janković je dodao da Vučić, iako govori o tome, nikako da se suoči sa nekim neistomišljenikom.

Povezani tekstovi