Gotovo 90 odsto građana smatra da treba nositi maske kada je vazduh zagađen 1Foto: EPA / NARONG SANGNAK

Podvodom sve veće i vidljivije zagađenosti vazduha u Beogradu i drugim gradovima Srbije, pitali smo građane da li smatraju da treba nositi maske kada je vazduh zagađen.

Čak 88 odsto građana smatra da treba nositi masku, osam odsto građana nije sigurno da li treba ili ne, dok samo četiri odsto njih smatra da ne treba nositi masku kada je vazduh zagađen, od ukupno 2.376 glasalih, pokazali su rezultati ankete na našem sajtu.

Rezultati sa Tvitera su nešto drugačiji, na uzorku od 436 glasova. Naime, na ovoj anketi je 62 odsto građana glasalo za to da treba nositi masku kada je vazduh zagađen, 23 odsto građana nisu sigurni šta treba raditi, dok je 15 odsto glasalo za to da su maske nepotrebne.

Na Fejsbuku je takođe veći broj građana bio za to da treba nositi masku i to 73 odsto, dok je 27 odsto bilo protiv toga, od ukupno 1.500 glasalih. Minimalna razlika bila je i na Instagramu je odnos iznosio 76 nasuprot 24 odsto za nošenje maski kada je vazduh zagađen.

Gotovo 90 odsto građana smatra da treba nositi maske kada je vazduh zagađen 2

Prema komentarima koje smo dobili na naše ankete na društvenim mrežama zaključujemo da građani nisu sigurni ni koje maske su dobre, a koje ne kao odbrana od zagađenog vazduha.

„Kažu da ako nije od nanofibera i dobro nameštena, maska ništa ne pomaže, čak je kontraproduktivna“, glasi jedan od komentara na Fejsbuku.