Građanski preokret: Aljkavost pokrajinskog sekretarijata povodom Studije o Linglogu 1Linglong Tajland 2015. Foto: Skreenshot

Udruženje Građanski preokret ocenio je danas da se Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine nije pažljivo posvetio razmatranju mišljenja zainteresovane javnosti o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu fabrike automobilskih guma Linglong u Zrenjaninu, tokom procesa odlučivanja o davanju saglasnosti na tu studiju.

„U obrazloženju rešenja o davanju saglasnosti na studiju navodi se da su „za vreme trajanja javnog uvida mišljenje o predmetnoj studiji dostavila tri udruženja građana: Most na suvom, RERI i Zrenjaninska omladinska razvojna organizacija, kao i 98 građana“, naveo je Građanski preokret.

Međutim, kako je ukauzano u saopštenju, i ovo udruženje je uputilo mišljenje na Studiju i svojevremeno dobilo odgovor od obrađivača koji je još uvek vidljiv na internet sajtu Pokrajinskog sekretarijata, a ta činjenica je „isčezla iz obrazloženja rešenja o davanju saglasnosti na studiju“.

Građanski preokret je saopštio da do sada „nije primio rešenje o kojem je juče obaveštena javnost, što uz citiranu grešku iz teksta obrazloženja pokazuje da taj organ postupa aljkavo i neprofesionalno čak i u formalnim detaljima“.

„Ako državni organ nije u stanju da tačno prebroji i konstatuje koliko i koja udruženja su učestvovala u dostavljanju mišljenja, koliko je sposoban da se posveti suštini problema o kojem je odlučivao, što je daleko kompleksniji zadatak?“, upitao je Građanski preokret.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Građanski preokret: Aljkavost pokrajinskog sekretarijata povodom Studije o Linglogu”

  1. Kada sam cuo da su kinezima ponudili i Pancevo za Linglong nisam do sada bio svestan koliku smo srecu mi pancevci imali kada su kinezi odabrali Zrenjanin za tu trovacnicu.

  2. Pogledajte ovu sliku zrenjaninci , možda vam bude jasnije šta i vas čeka! Slika je iz 2015-te godine!

  3. Ja im nista ne verujem pa poslali su nase radnike (Ding Dong) koji su za njih zaposleni na gradiliste da rade bez lekarskog bez HTZ opreme u neljidskim uslovima kao nesto tamo istovaraju da ne sede kuci bar da imaju koristi sto ih placaju 50000 rsd. Naravno kad dodje inspekcija sakrivaju ih po gradilistu .
    Jer znaju kaf i ko dolazi a ovu lokalnu onspekciju ni ne pustaju unutra.
    Pa mi posle pricaju o ekologiji daj koga zamlacujete

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.