Foto: Dejana Majstorović

Na graničnom prelazu Gostun zadržavanja su 40 min, kako na ulazu tako i na izlazu iz naše zemlje na prelazima Gradina i Preševo zadržavanja su trenutno do 30 min, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Slično je i na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, gde se očekuje veći priliv vozila. Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima  se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

U zajedničkoj akciji MUP Srbije i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. Web kamere, građani mogu pogledati u svakom trenutku na internet platformi AMSS i one prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, saopštio je AMSS.