Foto: Boris Roessler/EPA

Podnosilac prijave za brisanje sadržaja sa Gugl pretrage je Hepi TV, a radi se mahom o dve vesti. Naime, 2010. godine mediji su izvestili da je Rankovićevo obezbeđenje na auto-putu u Beogradu pripucalo na vozilo Ljubiše Buhe Čumeta, tada zaštićenog svedoka. Druga objava se odnosi na još jedan revolveraški okršaj, u martu prošle godine kada je Željko Rutović navodno pucao i ranio Rankovića u nogu u hotelu „Prag“ u Beogradu.

Sveukupno Hepi televizija je podnela zahtev za izbacivanje 73 naslova iz pretrage, a Gugl je do sada izbacio 15 u vezi s pucnjavom u hotelu „Prag“ i osam u vezi s pucnjavom na auto-putu, mada na primer tada objavljena vest Danasa koja se nalazi na spisku od 73 naslova protiv kojih je podneta prijava i dalje izlazi u Gugl pretragama.

Inače, kao podnosilac prijave za kršenje američkog Milenijumskog zakona o zaštiti digitalnih autorskih prava (DMCA) pojavila se Hepi TV. U kratkom opisu navodi se da je vlasnik ove televizije upravo Predrag Ranković, mada u Agenciji za privredne registre stoji da je vlasnik ove televizije firma Ideogram čiji je vlasnik izvesna Vladana Ćirović. Ovo je i način rada Rankovića pošto se ni za jednu firmu za koju se u medijima tvrdi da pripada ili da je pripadala Rankoviću nije moglo utvrditi da je u njegovom direktnom vlasništvu.

Tako je grupa Invej zatvoreno akcionarsko društvo za koje se tvrdi da je u njegovom vlasništvu i u čijem su sastavu fabrika ulja Vital, zatim fabrika šporeta „Milan Blagojević“, Albus iz Novog Sada i mlinsko preduzeće Ratar iz Pančeva. Takođe, za jedno od glavnih preduzeća u Rankovićevoj imperiji slovi fabrika cigareta Monus, a kao vlasnik se vodi Dejan Stanković. Inače 2009. godine Skupština Srbije je usvojila amandman SPS-a na zakon o akcizama kojim su favorizovane domaće jeftine cigarete, baš one koje proizvodi Peconijeva fabrika. Obrazloženje SPS-a, a i Vlade Srbije bilo je da se time štite građani koji puše najjeftinije cigarete u Srbiji.

Ranković je bio i akcionar Rubina, mada je izašao iz te firme. Svojevremeno je i privatizovao ugostiteljsko preduzeće Stari grad sa lokalima na atraktivnim lokacijama poput nekadašnjih restorana „London“, „Donji grad“, „Zlatni bokal“, „Tri šešira“, kafane „Tašmajdan“, „Dva bela goluba“, kafe-poslastičarnice „Kod konja“ i hotela „Kasina“ i „Park“. Neki od ovih lokala su već prodati.

Takođe su mediji pisali da je kupio većinske pakete Luke Pančevo. Pominje se i da je bio suvlasnik fabrike keksa Medela i fabrike lekova Srbolek. U medijima se može pročitati i da je počeo trgovinom naftom i cigaretama, a da je svojevremeno držao i kockarnice u Beogradu.