Foto: Z.Nikolić

Učenicima ove škole pridružili su se i njihovi vršnjaci iz OŠ „Braća Vilotijević“.

Ovo je, inače, jedna od prvih aktivnosti tog tipa koja se sprovodi u Kraljevu od kada je ova lokalna samouprava, imenovanjem energetskog menadžera i Saveta za energetsku efikasnost grada, završila proces kreiranja normativnih predpostavki za uspostavljanje sistema energetskog menadžmenta u skladu sa Zakonom o efikasnom korišćenju energije.

Na ovoj radionici, kroz zanimljivu, interaktivnu, društvenu igru „Igraj za energiju“ kreiranu u okviru ovog projekta, osnovci se podsećaju i uče koliko je važno racionalno korišćenje energije u svakodnevnom životu.

Njima se, na jednostavan i njihovom uzrastu razumljiv način ukazuje koliko je energija značajna, koliko su veliki troškovi njene proizvodnje, kakvi su negativni efekti neracionalnog trošenja energije u svim njenim vidovima i kako je, relativno jednostavno, promenom nekih uobičajenih navika u svakodnevnom životu, ostvariti značajne uštede u trošenju energije.

Ovu kampanju koja će se realizovati tokom marta i aprila u deset gradova u Srbiji realizuje ekspertska nevladina organizacija „Build Energy Team“ iz Beograda uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i Ministarstva rudarstva i energetike.

 

Povezani tekstovi