Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa podseća da se stanovnici Stepe Stepanović od nastanka naselja bore da dobiju ono što je na spornim površinama između zgrada planirano, ono što im je u reklami Građevinske direkcije Srbije obećano kad su stanove kupovali.

Bore se za neophodno: dom zdravlja, vrtić i druge javne sadržaje bez kojih ni jedno naselje ne može imati kvalitetan život, a pogotovo jedan manji grad od 14.000 stanovnika, kakav je Stepa Stepanović, ističe Inicijativa.

Razlog za ove malverzacije je jasan – ukidanje sadržaja za stanare, znači povećanje količine građevinskih parcela kojima vlast može da mešetari, ocenjuje se u saopštenju.

Inicijiva dodaje da zloupotrebom Zakona o javnom okupljanju, zabranama skupova i kaznama organizatorima, beogradska policija pokušava da obeshrabri građane u nameri da nezadovoljstvo ispolje javno, van svoja četiri zida.

U saopštenju se takođe podseća da je inicijativa Ne davimo Beograd poslednjih nedelja više puta novčano kažnjena, prvi put sa 180 hiljada i osuđena na dodatnih 120 hiljada dinara zbog ukazivanja na kriminalno ignorisanje interesa građana Beograda tokom sprovođenja projekta „Beograd na vodi“, koje je kulminiralo rušenjem u Hercegovačkoj ulici.