Inicijativa za produženje roka važenja vaučera za odmor u Srbiji do 20. decembra 1Foto: EPA-EFE/ SALVATORE DI NOLFI

Udruženje „Moja Srbija“ objavilo je danas da je uputilo inicijativu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, da produži važenje ovogodišnjih vaučera za odmor u Srbiji do 20. decembra.

Zbog uvođenja vanrednog stanja izazvanog širenjem epidemije korona virusa, mnogi građani Srbije nisu mogli da iskoriste svoje vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, ukoliko su se ti vaučeri odnosili na odmor u martu, aprilu ili maju ove godine, navedeno je u saopštenju.

Kako su već tokom aprila i maja mnogi ugostitelji rasprodali svoje smeštajne kapacitete do 20. novembra, do kada važe ovogodišnji vaučeri, građani nisu bili u mogućnosti da promene termine svojih rezervacija u istim objektima.
S obzirom na to da su vaučeri vezani za ime smeštajnog objekta, a da svaki građanin može samo jednom u toku godine da konkuriše za ovu subvenciju, putnici, koji su planirali da iskoriste svoj odmor tokom proleća, ostali su uskraćeni za ove pogodnosti, ukazali su iz Udruženja.

„Tokom prethodnih nekoliko meseci mnogi građani su nas zvali i negodovali, jer nisu bili u mogućnosti da iskoriste vaučere koje su dobili za odmor u martu, aprilu i maju, zbog uticaja više sile, a onemogućena im je ponovna prijava za ove subvencije. Takođe, kontaktirali su nas i ugostitelji, jer su i oni imali isti problem – popunjene kapacitete do 20. novembra i nezadovoljne goste kojima ne mogu da izađu u susret i da prihvate njihove vaučere u drugom periodu“, izjavio je predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

Dodao je da očekuje da će Ministarstvo prihvatiti inicijativu, koja je prema njegovim rečima, u interesu i građana i domaće privrede.

„Produžetkom akcije za mesec dana, tokom kojih bi mogli da se iskoriste isključivo neiskorišćeni vaučeri iz perioda vanredne situacije, pomogli bismo našim građanima da u tom periodu iskoriste svoje neiskorišćene rezervacije, ugostiteljima bismo pomogli da popune svoje kapacitete do kraja godine, a u oblast domaćeg turizma bismo upumpali dodatnu količinu novca i time doprineli da ova privredna grana još uspešnije završi tekuću godinu“, kazao je Ristić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.