Izjednačen broj prijema i otpusta u novopazarskoj bolnici, troje preminulo 1Opšta bolnica Novi Pazar Foto: www.obnp.co.rs

Prethodnog dana u Novom Pazaru su, od posledica korona virusa, preminule još tri osobe – 2 iz ovog grada i 1 iz Raške. Crni bilans je povećan na 43.

U ovom mesecu samo tri dana bila su brz preminulih u od virusa korona, odnosno, u martu je umrlo inficiranih skoro kao u januaru i februaru zajedno.

Juče je zabeležen skoro isti broj prijema nivizaraženih i otpusta na kučno lečenje. Na bolničko lečenje primljeno je 18 – 12 iz Novog Pazara, četiri iz Raške i 3 iz Sjenice, a na kućni oporavak otpušteno je 17 pacijenata. Na respiratorima je šet i četiri su na sistemu high-flow.

Na kovid odeljenjima u Opštoj bolnici i Novopazarskoj Banji smanjen je broj hospitalizovanih pacijenata. Minulog dana bilo ih je 172.

U kovid ambulantama obavljena su 204 pregleda, 90 pacijenata je bilo sa simptomima korona virusa. Od 84 urađena brza antigenska testa iz brisa nosa, kod 18 testiranih potvršeno je prisustvo ovog virusa. Za 83 testiranih PCR metodom rezultati se očekuju.

U samoizolaciji se nalazi oko 860 ljudi. U gradu danas je otvoren jedan punkt na kojem se vakcinišu ono koji se nisu prijavili elektronskim putem.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.