Još 173 novoobolela, jedan preminuli, na respiratorima 21 pacijent 1Foto: Beta/Milan Timotić

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 301 pacijent, od kojih jec21 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 6.933 osobe, a ukupno od marta 1.186.654.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio da je predhodne noći kontrolu ključnih epidemioloških mera u prestonici sprovelo 12 komunalnih milicajaca i inspektora koji su obišli 109 ugostiteljskih, turističkih i maloprodajnih objekata. Napisano je osam prekršajnih naloga za kršenje pravila koja je propisala Vlada.

Infektolog novopazarske bolnice Lejla Ćeranić izjavila je danas da vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović „izvrće činjenice i manipuliše dokumentima“ u pokušaju da izbegne odgovornost za stanje u tom gradu tokom junskog talasa epidemije korona virusa.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović do sada je Osnovnom sudu u tom gradu podneo 23 privatne tužbe zbog uvreda i povreda časti i ugleda, objavio je danas radio Sto plus.

Pokret Dosta je bilo (DJB) zatražio je danas ukidanje svih restriktivnih epidemioloških mera u Srbiji, uključujući i obavezu nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i vraćanje obrazovnog i zdravstvenog sistema u „normalno stanje“.

Šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša izjavio je za današnji Blic da do razlike u broju prijavljenih preminulih od kovid-19 i umrlih tokom epidemije dolazi i u drigim državama članicama SZO i da to nije nikakvo iznenađenje.