Jovanović (Batut): U danima praznika svi treba da doprinesu boljoj epidemiološkoj situaciji 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Beogradu Verica Jovanović rekla je da je u danima predstojećih praznika Uskrsa i Prvog maja zadatak svih da doprinesu boljoj epidemiološkoj situaciji.

Jovanović je za RTS rekla jutros da je, s obzirom na veliki broj incifiranih korona virusom tokom jednog dana, veoma bitno da se prenos kontaktom smanji i da je to jedna od ključnih epidemioloških mera uz vakcinaciju.

„Nema mesta za opuštanje. Mi smo i dalje u epidemiji. Pandemija je prisutna i globalno“, kazala je ona i apelovala na građane da se vakcinišu.

„Apelujem na sve građane ako nisu bilu u prilici da se vakcinišu da to učine odmah“, rekla je Jovanović.

Na pitanje da li na graničnim prelazima treba povećati kontrolu, rekla je da je to jedna od značajnih mera i da se primenujuje i u drugim zemljama.

Kazala je i da Srbija ide ka kolektivnom imunitetu i da su u Institutu na čijem je čelu zadovoljni situacijom u vezi s tim. Teži se da se dođe do 70 procenata vakcinisanih kako bi se brže došlo do kolektivnog imuniteta.

„Primarni zadatak je da se broj inficiranih zaustavi na nivou na kom je sada i da se radi na tome da se smanji“, istakla je Jovanović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Jovanović (Batut): U danima praznika svi treba da doprinesu boljoj epidemiološkoj situaciji”

  1. Mogul ja da budem direktor Batuta.Jer o bolestima znam daleko više.Nisi pročitala kako ti je Aca napisao i zaro letiš iz fotelje.Evi vulkanizer je zainteresivan za taj posao.Seduš,crtaš grafikine,piješ kaficu,za nušta ne odgivaraš.Batut bi trebao da ima vrhunske labiratirije sa vrhunskim virysolizima,epidemiolozima a ne mega trend stručnjacima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.