Junajted grupa prodala 200 miliona evra u obveznicama, kupuje Tele2 u Hrvatskoj 1Foto: Fonet

Prihod od obveznica koristiće se, kako se navodi, za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

„Uspeh emitovanih obveznica pokazuje veliko poverenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika UG, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost“, navodi se u saopštenju.

Preliminarni poslovni rezultati Junajted grupe za prvih pet meseci ove godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona evra, što je za oko 70 miliona evra više u odnosu na isti period prošle godine.

Od svog postojanja, ta kompanija ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona evra u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

Junajted grupa posluje u šest zemalja (preko kompanija kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi i vodeći je provajder u jugoistočnoj Evropi, a njen većinski vlasnik je BC Partners.