Kada su Danas i N1 nazvali Vučića izdajnikom? 1Foto: Bojan Cvejić

Nemački FAZ piše da je očigledno da su provladini mediji mesecima vodili agresivnu kampanju protiv Olivera Ivanovića opisujući ga kao „izdajnika“, što je prethodilo njegovom ubistvu.

Vučić, navodi ovaj medij, ignoriše ovu činjenicu navodeći da se on gotovo svakodnevno u medijima naziva izdajnikom, „na televiziji N1 i u listu Danas“.

Ovi mediji su zapravo kritični prema Vučiću, primećuje autor teksta, ali isto tako podseća da mediji moraju da obavljaju osnovne novinarske zadatke, a ne samo da navijaju za vlast.

Međutim, dodaje se da novinar FAZ nije mogao da pronađe u Danasu i na N1 da su ga opisivali kao „izdajnika“ ili vređali kao što provladini mediji u Srbiji rade političkim protivnicima vlasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori da svoju zemlju vodi u EU, a istovremeno mediji koji su oslonac njegove vlasti koriste svaku priliku da huškaju protiv Evrope, i zato takvoj Srbiji nije mesto u Uniji, piše nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung – FAZ).