Kisić Tepavčević: Izbori nisu krivi za rast broja obolelih od kovida 19 1Dr Darija Kisić Tepavčević Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da nedavno održani izbori nisu krivi za povećanje broja obolelih od kovida 19, i da izlazak na birališta „ne predstavlja veći rizik od odlaska u prodavnicu“.

Ona je na TV Pink kazala da se rast obolelih beleži u celoj Evropi i da je važno da su izbornog dana poštovane preporuke za prevenciju.

„Svi smo se vratili svakodnevnim životnim aktivnostima. Virus nikada nije ni nestao, sve vreme je u cirkulaciji, a nadali smo se da će ga toplo vreme ubiti, što se nije desilo. Mi kao populacija smo to dozvolili“, ocenila je Kisić Tepavčević.

Ona je ponovila i da bi nošenje zaštitnih maski i održavanje distance, kada bi ih se svi ljudi pridržavali, eliminisalo virus za 14 dana, odnosno period najduže moguće inkubacije infekcije.

„To izgleda kao da nije teško, ali to ne možemo da postignemo ni u jednom autobusu, a kamoli na nivou zemlje i čitave populacije“, dodala je ona.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

74 reagovanja na “Kisić Tepavčević: Izbori nisu krivi za rast broja obolelih od kovida 19”

 1. Gospođo,
  nisu se građani zarazili na biralištima.
  Zarazili su se na druženjima, proslavama, utakmicama, koje ste vi dozvolili.
  I ne samo dozvolili, već ste se trudili da situaciju predstavite kao bezazlenu, upravo da bi što više građana izašlo na izbore.
  E, zato izbori jesu ključni razlog dramatičnog porasta broja obolelih.
  .

  • Vrlo tacna konstatacija, ali bilo je i bliskih kontakata i na izborima i to na hiljade, sve u svemu laž je naj veći krivac.

  • bravo za komentar jos bi dodao naravno izbori nisu krivi za nista sve je narod kriv vi ste jako drski sram vas bilo

  • Zar smo mogli očekivati drugačije objašnjenje od ovog vlasnog pinkoida?

  • Ma da. Na biralištima je sve bilo sterilno i svi su bili na rastojanju većem od 2 m. Prostorije su redovno bile dezinfikovane i provetravane, članovi biračkog odbora nisu seeli jedno pored drugog a oni koji su čekali ispred glasačkog mesta su svi imali maske i rukavice …. Što znači da na glasačkom mestu nije bilo šanse da se neko zarazi. Koliko treba biti glup i progutati ovu priču?

   • A ko je progutao? Botove ne računam jer njima, čim se učlane među botove, uguraju u usta levak, kao guskama za tovljenje, kroz koji baš SVE prolazi!

  • „Važno je da su izbornog dana poštovane mere za prevenciju“! Trt Milojka!
   Ili grešim, tako Vi shvatate prevenciju, Met maski, bez odstojanja, kolce, muzikica…udri… Uvek je bilo, ono što narod vidi to i radi…

 2. Nisu krivi izbori, nego vi, koji se predstavljate kao strucnjaci i dozvolili ste politicarima da izloze opasnosti veliki broj gradjana koji su izasli na izbore!

  • Bili je u Maratoncima…a brat Đura je u Balkanskom špijunu – reči je izgovarao Bata Stojković..ne brkaj da bi ispao duhovit.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.