Foto: Medija centar

Mladenović je za TV N1 rekao da jako veruje u proteste, ali da smatra da su političke organizacije uspele da ih „pučiraju“, pa su dešavanjima proteklog vikenda prestali da budu građanski.

On je rekao da građanstvo treba da se vrati i distancira od opozicije, dodavši i da narod sa mnogo zamerki razmišlja o opoziciji. Ocenio je da je razumljivo to što opozicioni lideri žele da kapitalizuju sve što nose protesti, ali da ne može da razume to što rukovodstvo građanskih protesta ne uspeva da se distancira od toga i da vrati važnost građanstvu.

Govoreći o ekspresnom procesuiranju privedenih tokom protesta, Mladenović je ocenio da to treniranje strogoće nad decom ubrzava pad vlasti.

Kaže da je slika đaka iz Filološke, koji plaču pred stanicom policije tražeći da im se oslobodi drug, prepotresna. To je slika, dodaje, mladih ljudi koji za deset godina neće biti ovde, jer država čini sve da protera i ono malo onih koji bi ostali.

Mladenović poziv predsednika Srbije da oni koji se prekršajno gone zbog incidenata na protestima budu abolirani ne smatra pokušajem da se smire tenzije.

„Ne, to je jedna faraonizacija Srbije, to je dokazivanje beskrajne moći“, rekao je Mladenović.

Povezani tekstovi