Kompanija CRH Srbija uručila grantove nevladinom sektoru 1Foto:Pixabay

Ove godine je stiglo 40 projekata, a ukupan fond za nagrade iznosio je 30.000 evra. Nagradu je dobilo 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, sertifikate su dobili Udruženje žena „Paraćinke“, Planinarski klub „Javorak“, Udruženje građana „Đurđevdan“, Udruženje građana „Dečiji kutak“, Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga, Dečji hor „Dar“, NVO UNEKOOP, Dom zdravlja Paraćin, Centar za ženski razvoj i podršku i OŠ „Radoje Domanović“ Paraćin.

Cilj konkursa „Partnerstvo za budućnost“ je podrška različitim inicijativama za razvoja obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja.

Na zvaničnom proglašenju pobednika ovogodišnjeg konkursa „Partnerstvo za budućnost“ u Cementari u Popovcu kod Paraćina, generalni direktor kompanije CRH Srbija Roman Menz je istakao da se posvećenost zaštiti životne sredine i odgovornosti prema zajednici ogleda u organizaciji aktivnog dijaloga sa svim interesnim grupama iz zajednice.

„Društvena odgovornost je jedan od najvažnijih elemenata našeg poslovanja, i služi nam kao smernica prilikom donošenja ispravnih poslovnih odluka i preduzimanja odgovarajućih akcija. projekat ‘Partnerstvo za budućnost’ koji već dugo organizujemo, i svi drugi načini podrške postoje u cilju stvaranja pozitivnih promena u sredini u kojoj poslujemo, i naše aktivne uloge koju preuzimamo“, rekao je Menz.