Kon: Domovi za starije neće biti otvoreni sve dok virus potpuno ne nestane 1Predrag Kon Foto: Beta/Vlada Srbija/Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se Srbija nalazi na izlasku iz epidemije, ali da mora da se sačeka da procenat novoobolelih među testiranima padne ispod 0,5 odsto da bi moglo da se kaže da su u pitanju sporadična javljanja.

On je dodao da domovi za stare neće biti otvoreni za kontakte dok virus potpuno ne nestane. Kon je za Radio-televziju Srbije rekao i da se tokom juna, „verovatno“ mogu očekivati i „džepovi epidemije“.

Oprez se mora zadržati, istakao je Kon, jer postoji mogućnost da virus uđe među osetljive grupe, kao što su domovi za stare. Te ustanove, izričit je, neće biti otvorene za kontakte sve dok virus potpuno ne nestane.

Kon je objasnio i da je nošenje maske na otvorenom „besmisleno“ jer su već dva metra razmaka između osoba bezbedni.

Maske su neophodne, skoro „obavezujuće“ za starije od 65 i hronične bolesnike sve dok ne bude objavljeno da virusa više nema, a onda „i oni mogu da se opuste“, zaključio je Kon.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Kon: Domovi za starije neće biti otvoreni sve dok virus potpuno ne nestane”

  1. Ajme . . . kako ce onda glasati sa $n$ sektu . . . jos jedna kontra diktornost ( da ne kazem neku tezu rec doktore Peco . . . ajme . . .mada verujem da ce te naci “ resenje “ kao i do sada da npr. direktor glasa za sve zive stanovnike ( pa i za opravdano odsutne zbog smrti )

  2. Kako ce oni sendvicari po autobusima za transport Vucicevih kulisa „odusevljenog narodnih masa“ ?

    • Zatvoriti domove za stare dok virus ne nestane. Ha, ha, to znaci zauvek. Virus nikad nece potpuno nestati.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.