Kon: Policijski čas za sada nije na dnevnom redu, nove mere eventualno u Beogradu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da za sada opicija uvođenja policijskog časa nije na dnevnom redu i da bi eventualno donošenje neke nove mere bilo vezano za Beograd gde je prvenstveno zabeležen eksponencijalni rast broja obolelih.

„Još uvek nemamo takvu popunjenost bolnica da bi uvođenje policijskog časa bilo nešto što bi bilo adekvatno situaciji“, rekao je rekao je Kon, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, ali i da „imamo naglo punjenje bolnica“.

Kako je objasnio, u emisji Fokus, na B 92, „uvođene policijskog časa je poraz koji bi pokazao da nema svesti u tome da sami teba da usporimo virus“, dodajući da se „pojednici svesno ne pridržavaju pedvidjenih mera i uništavaju kolektivni napor u borbi protiv korone“.

On je rekao da imamo povećenje brojeva novoobolelih i eksponencijalni rast prvenstoveno u Beogradu, ali i Kragujevcu, dok u ostalom delu Srbije „to ne izgleda baš tako“.

„Ako bi razmišljali o bilo čemu restriktivnom bilo bi to vezano za Beograd, a za sada, kako kažem, za sada policijski čas ne dolazi u obzir“, rekao je Kon.

Na pitanje o eventulnom pooštavanju mera u Beogradu, on je naveo da se ne može gledati samo brojka novozaraženih i novohospitalizovanih već „sveukupno kakav je odnos prema sprovodjenju mera, da li se popravlja ili ne i da li imao takvu vrstu kontrole koja to može da isprati“.

On je rekao i da se očekuje donošenje pravnog okriva koji bi omogućio bolju kontrolu u sprovodjenu zaštitnih mera, kao i da „ekstremno važno da ih se pridržavamo“, pre svega u nošenju maski.

Na pitanje o pooštravanju mera, on je rekao da je „industrija zabave jedino mesto gde nismo uspeli da uspostavimo nadzorni sistem“.

U Srbiji od juče do danas registrovana su 1.384 zaražena korona virusom, a šest osoba je preminulo. Ukupno u našoj zemlji do sada su 43.592 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 809 smrtnih slučajeva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Kon: Policijski čas za sada nije na dnevnom redu, nove mere eventualno u Beogradu”

 1. G. Kon, da bi mera usla u skupstinu treba da se pita ustavni sud, advokati, pravnici i 100 000 potpisa da bi se nasao na predlog i glasanje, jer se radi o etickom GLASANJU, zato sto maske ne stite gde pise deklaracijom, ne razumem kolege, ugledne pravnike, cak i lekare, svi su se zakleli na ETICKO ponasanje. ZA bolesne da, da ne bi sedeli u samoizolaciji prepise doktor 14 dana masku, ostalo je neustavno, nelegalno, nelegitimno i pre svega protiv etike.

  • POSTOVANI PROF.
   POSTOJI ,INICIJATIVA. NA MEDJUNARODNOM NIVOU-ZLOCIN PROTIV COVECANSTVA ,GDE UGLEDNI LEKARI ,( kada procitate ,videcete vase kolege svetskog glasa ,koje poznajete) ADVOKATI. ,PRAVNICI ,SPREMAJU TUZBU MEDJUNARODNOM SUDU U AMERICI ILI KANDADI( advokati znaju zasto u tim zemljama) i POZIVAJU SVE ADVOKATE ,LEKARE DRZAVA DA UCESTVUJU U ZAJEDNICKOJ TUZBI.

  • Šarlatan je zauvek šarlatan.Kakav god bio dr. Kon , za nestorovića je DOKTOR.A realno Srbija ima mnogo boljih doktora od ekipice u tzv.štabu.Ali nestorović je samo običan šaljivdžija.I još nešto, nije posao vašeg idola AV da određuje ko je ko u tzv.štabu.Pogledajte malo zakon….

   • Informisite se sta se desava u SVETU?
    Dr.kon MORA DA ODGOVARA ZA SVE STO JE RADIO 2009 g i STA SE SADA desava u Nemackoj.
    U NENACKOJ JE KRENULO I UPRAVO OD 2009 .,i STA je PCR test,KO GA JE NAPRAVIO i ZASTO ?medjunarodno priznati lekari,advokati ,pravnici – SPREMAJU ZAJEDNICKU MEDJUNARODNU TUZBU , MEDJUNARODNOM SUDU U SAD -u.( zasto?- Advokati znaju) – ZLOCIN PROTIV COVECANSTVA !
    Sve zemlje su pozvane ,ako zele da ucestvuju u dokazivanju istine .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.