Foto: Pixabay / NadineDoerle (Ilustracija)

Zbog leda i snežnih nanosa, Hitnoj službi u Kuršumliji javilo se šestoro pacijenata sa povredama.

Načelnica Hitne službe Doma zdravlja Nevena Vučković rekla je da je ta služba, u protekla tri dana, zbrinula šestoro pacijenata, koji su zadobili povrede na ulicama Kuršumlije.

„Gotovo svi pacijenti su došli sa prelomima, ruku, nogu, kuka. Imali smo i jedno dete među povređenima. Troje pacijenata je poslato na dalje lečenje u bolnici u Prokuplju“, kazala je Nevena Vučković

Radnici JKPD „Toplica“ Kuršumlija već nekoliko dana rade u dve smene, a na terenu je angažovana kompletna mehanizacija tog preduzeća. 

Predstavnik JKPD „Toplica’“ Stefan Mitrović kazao je da se još uvek radi na probijanju puteva ka najudaljenijim planinskim selima kuršumlijske opštine.

„Sve ulice u Kuršumliji su očišćene, a zbog velikih snežnih nanosa svi zaposleni u ovom preduzeću su angažovani u dve smene, kako bi osposobili puteve ka najudaljenijim selima. Do pojedinih sela je veoma teško doći jer su veliki snežni nanosi, ali se uspešno sa njima borimo“, kazao je Stefanović

Putevi prema Prolom banji, Lukovskoj banji i Kuršumlijskoj banji su prohodni, kao i prema drugim važnijom mestima.

Visina snežnog pokrivača dostigla je u nižim predelima kuršumlijske opštine oko pola metra, a u planinskim područjima je znatno viša.

Povezani tekstovi