Lalovićeva supruga preti da će se zapaliti 1Foto: Krov nad glavom (arhivska fotografija)

Supruga pukovnika Gojka Lalovića polila se juče ujutru benzinom na terasi kako bi sprečila iseljenje njene porodice koju sprovodi Ministarstvo odbrane iz stana na Bežanijskoj kosi – rekla je za Danas njena ćerka Žana Lalović.

Kako je svojevremeno objašnjeno iz Združene akcije Krov nad glavom, porodicu iseljavaju jer je pukovnik Lalović ostao bez mogućnosti da dobije kredit i otkupi stan koji je dobio od vojske, jer je 2005. godine nezakonito penzionisan. Iako je sud više puta naložio Ministarstvu odbrane da ga vrati u radni odnos, Ministarstvo je odbilo da to učini.

– Nenajavljeno, na prepad, došla je vojna policija. Mama je oko pola devet ujutru primetila vojni džip sakriven između drveća na parkingu, sa dva vojna policajca u njemu. Oko devet časova krenuli su ka ulazu. Trgla sam se i na brzinu pozvala prijatelje da se okupe kako bi sprečili iseljenje. Videli smo kako se penju ka nama sa bravarom. Tata je natopio krpu sa benzinom i seo na nju ispred kućnog praga. Mama se na terasi polila cela. Nisam htela da se pomerim od nje – rekla je Žana Lalović.

Prema njenim rečima, mamu je ubedila da joj da upaljač. Oni koji su došli da ih isele pozvali su vatrogasce i hitnu pomoć dok je ona, vičući sa terase, ukazivala da ni hitna ni vatrogasci, u slučaju vatre, neće biti u mogućnosti da deluju na vreme.

– Sprečite uzrok, a ne posledicu – vikala je Žana Lalović sa terase, ukazujući na loš tretman Ministarstva odbrane i istakla da se porodica obraćala svim državnim institucijama, od Predsedništva pa nadalje, za pomoć i poziv na dijalog sa Lalovićem.

– Samo nas je Zaštitnik građana primio, ali on može da bude samo posrednik. Po Zakonu o vojsci mora da se nađe trajno rešenje, a ne da se moja porodica izbaci na ulicu. Nismo imali nameru da naudimo bilo kome, sem iz kompletnog očaja sebi, jer državne institucije ne funkcionišu i nemamo kome da se obratimo. Čak smo i na vrata stana stavili obaveštenje da se ne puši u hodniku, kako niko ne bi bio povređen – istakla je Lalović.

Ona je primetila da nije u pitanju banka ili institucija privatnog sektora, već Vojska koja je dužna da brine o svim svojim aktivnim i penzionisanim vojnim licima. Konstatovala je i to da je Lalović bio učesnik u više ratova, o čemu svedoče i odlikovanja koja su mu uručena. Godine 1999. iako nije bio u obavezi, on se kao oficir visokog čina prijavio da bude raspoređen na teren, kako bi branio narod.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Lalovićeva supruga preti da će se zapaliti”

  1. Gospodo evo suštine problema,nije ova vlast i Vučić kriva,na vašu žalost.

    Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

    – Kao pukovnik sa utvrđenim pravom na stan od 4.1.1993. god. imao sam sve uslove u prvenstvu za dobijanje stana u odnosu na lice kome je stan dodeljen, te sam uložio žalbu. Ulaganje te žalbe je za mene, moju porodicu i moju karijeru bilo pogubno. Jer ne samo da nije pozitivno rešena, već je doneto i rešenje o mom razrešenju iz profesionalne službe br. 11326-2 24.10. 2005. sa danom razrešenja 15.11.2005. godine, navodi Lalović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.