"Mame Šapca" u protestnoj šetnji protiv zagađenja vazduha (VIDEO) 1Foto: D.E.

Oko 120 građanki i građana učestvovalo je u protestnoj šetnji od Gradske uprave do do istočne industrijske zone, odnosno kompleksa bivše HI „Zorka“.

Nakon mesec dana od prvog protesta kada je Udruženje „Mame Šapca“ uputilo jasne zahteve da se građani tačno i pravovremeno obaveštavaju o prekomernim zagađenjima vazduha u Šapcu malo šta je urađeno. Delegaciju ovog udruženja primio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i obećao formiranje radne grupe.

http://

Sonja Nikolov, jedna od organizatorki protesta, ukazala je da nadležni nisu odgovorili na prethodne zahteve gde je traženo pravovremeno obaveštvanje građana o aerozagađenju, da se ugrade filteri na pogonima najvećih zagađivača i da se utvrde krivci po čijem nalogu su sa sajta Zavoda za javno zdravlje obrisani svi podaci o prekomernim količinima fluorovodonika i da odgovorni budu procesuirani.

Međutim, protesni skup je s obzirom na pandemiju dozvoljen samo za petoro osoba, tako da organizatori nisu mogli da pozovu sve zainteresovane za protesni skup. Građani su istakli zahtev da udišu čist vazduh ali je u poslednje vreme evidentno da je bilo ozbiljno ugroženo zdravlje građana prekomernim zagađenjima i Šabac se našao u vrhu te liste ne samo u Srbiji već i u svetu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “„Mame Šapca“ u protestnoj šetnji protiv zagađenja vazduha (VIDEO)”

  1. Dok je bivši član demokratske stranke Zelenović sa svojom partijom bio na vlasti „make uopšte nisu protestvovale“ čak ni kada je Šabac pod vodjstvom Zelenovića postao zaduženiji grad od višestruko većeg Niša.

    • A kakve to veze ima sa zagadjenjem? Bilo je uzasno i tada i sada. Nemoj da skreces temu. Svi disemo isti vazduh.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.