Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Navodi da je u potrazi za nestalima potrebno objediniti snage u regionu, i napraviti jedinstvenu listu onih čija je sudbina i dalje nepoznata, kako se više ne bi više „baratalo različitim podacima“.

Mislim da je apsolutno neophodno da se napravi jedinstvena lista nestalih. Sada se barata različitim podacima i na različite načine se tretiraju nestali. Svako od tih imena treba da ima svoj jedinstven dosije. Dakle, da obe strane i svi oni koji nešto znaju o tim ljudima i njihovom nestanku te podatke stave u jedan, jedinstven dosije kako se ne bi stalno gađali sa podacima ili stalno obnavljali priče ili dolazili u situaciju da se postavljaju pitanja i za one slučajeve koji su već razrešeni”, objasnio je Matić.

Mislim da u ovom poslu nisam deo kabineta predsednika Vučića. Radim potpuno samostalno na humanitarnim poslovima kojima sam se i do sada bavio. Baviću se i ovom temom. Radim bez finansijske nadoknade i bez nekih pogodnosti, tako da ja nemam… Kako bih rekao, stalno moram da dolazim u situaciju kao da se branim, a u stvari radim jedan plemeniti i važan posao, zaključio je Matić.