Foto: Z. Nikolić

Na današnjoj prezentaciji predstavili su se Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu sa svojim studijskim programima Instituta za biologiju i ekologiju, Instituta za fiziku Instituta za hemiju, Instituta za matematiku i informatiku i zajednički studijski program psihologije.

Agronomski fakultet u Čačku Univerziteta u Kragujevcu je danas u Kraljevu predstavio Osnovne akademske studije smerova Opšta agronomija , Prehrambena tehnologija, Voćarstvo i vinogradarstvo i Zootehnika. Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu Univerziteta u Kragujevcu predstavio je svoj studijski program Građevinskog inženjerstva, a Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu je predstavio svoje odseke za primenjenu i likovnu umetnost i Odsek za filologiju.

Osnovni cilj ove manifestacije, kako nam je rečeno, je da omogući, pre svega učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, potpunije informacije o pojedinim studijskim programima kako bi učenicima olakšali izbor buduće srednje škole i izbor fakulteta.