Viši sud odredio Jovičiću pritvor do 30 dana 1Foto: N1

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredio je, posle saslušanja, predsedniku beogradske opštine Palilula Aleksandru Jovičiću pritvor do 30 dana, saopštio je danas Viši sud.

Pritvor je određen Jovičiću i D.V. zbog mogućnosti da će uticati na svedoke i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv rešenja Suda osumnjičeni imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksanadr Jovičić se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, saznaje Tanjug, objavila je Nova.rs, a prenosi N1.

Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde u petak od 9.00 do 20 sati detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Viši sud odredio Jovičiću pritvor do 30 dana”

  1. Sprfali ste sa Veljom Ilićem kad je govorio da njegovi saborci kradu kaju. Dođe vreme da ovi Vučićević zgrću džakovima i evre i glasače listiće

  2. Ali je decko napredovao. Od Srebrenice do Beograda avionom hvaleci velikog vodju. Koliko li je takvih “Jovicica” u Srbiji?
    Zbog takvih smo supruga i ja izgubili sve u Bosni stvarano ukupno 38 godina.
    Pa, da li je narod slep i ne vidi svo to bogatstvo, koje imaju predstavnici vlasti?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.