Medijska koalicija: Neprimereni osvrt na novinarsku karijeru Ljiljane Smajlović 1Foto: FoNet / Pres centar Beograd

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i AOM) oštro osuđuje iznošenje problematičnih tvrdnji i nastavak antidemokratske kampanje u Ilustrovanoj politici.

Ilustrovana politika je, posle klasičanog poziva na linč nezavisnih novinara i medija ali i svih onih koji imaju kritičan odnos prema vlasti u Srbiji, u svom poslednjem broju objavila neprimereni osvrt i na novinarsku karijeru Ljiljane Smajlović, navodi se u njihovom saopštenju.

Između ostalog, u pamfletu Gorana Kozića „Antiratni profiter“ rečeno je da je zahvaljujući uticaju Ljiljane Smajlović na Vašington post, bombardovanje Srbije 1999. godine trajalo mnogo duže nego što je planirano.

Medijska koalicija apeluje na sve novinare da se ponašaju u skladu sa profesionalnim standardima i etikom.

„Pozivamo rukovodstvo izdavača Ilustrovane politike i njihovog državnog kontrolora da, iako je ovo jedan od retkih ataka na novinarsku profesiju za koji se može reći da nije podstrekivan od strane predstavnika vlasti, prestanu sa kreiranjem atmosfere u kojoj su ovakvi napadi na novinare dozvoljeni“, poručuje Koalicija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Medijska koalicija: Neprimereni osvrt na novinarsku karijeru Ljiljane Smajlović”

  1. Za kvalitetno novinarstvo potrebna je objektivnost kao i da se jasno razdvoji kritička misao od ostrašćene i navijačke,kao i da se jasno razdvoji kritika od vređanja i izmipljanja.U tom cilju dobro čitajte Ilustrovanu politiku da ne bi i vi primenjivali iste greške kada favorizujete izjave lidera opozicije koje su najblaže rečeno paušalne i neproverene.

  2. Ja zaista počinjem da se plašim. Na šta će ova zemlja ličiti kroz 5-10 godina ako se ovako nastavi? Biće gore nego 90-ih. Nisam čitao ni ovaj ni prošli tekst u Ilustrovanoj, ali kako je neko uspeo Ljiljanu Smajlović da smesti u kontekst ratnog huškača protiv Srbije? Neverovatno… a tek ako stvarno piše da je bombardovanje zbog nje trajalo duže, pa tog ko je to napisao treba odmah privesti na razgovor jer je očigledno da niko sa trunkom inteligencije ne bi sa takvom smejurijom izašao u javnost, tako da je ovde u pitanju nekakav organizovani napad.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.