Foto: Facebook / Zorana Mihajlović

Vređati jednu ženu na način kako su to učinili pojedinci na jednom fudbalskom stadionu u nedelju, ukazujući pritom na njenu seksualnu orijentaciju, je nedopustivo. Još gore je kada predstavnici opozicionih partija, podrže takve reči i daju im dodatni publicitet u javnosti. Da li je to Srbija za koju se zalažete, gospodine Trifunoviću? Da li je to moderno društvo kojem težite – društvo u kom se propagira nasilje, homofobija i najgnusnije uvrede?“, izjavila je ona.

Mihajlović je dodala da je nasilje u društvu ogroman problem za koji odgovornost snose svi, a posebno javne ličnosti i oni koji pretenduju da predstavljaju građane i građanke Srbije, navodi se u saopštenju.

Možemo da se ne slažemo politički i u stavovima, ali nećemo dozvoliti da se sila, nasilje i jezik uvreda koriste u javnom diskursu, jer to nije Srbija koju želimo i gradimo za svoju decu. Pozivam opozicione lidere da se suzdrže od ovakvih gadosti, jer na taj način samo promovišete nasilje, a to nećemo trpeti!“, rekla je potpredsednica Vlade.

Povezani tekstovi