Milivojević (DS): Da li će Vučevićeva krivična prijava imati prioritet u odnosu na prijave opozicije? 1Foto: Beta/Milan Obradović

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević upitao je danas da li će krivična pirjava koju je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imati prioritet u odnosu na krivične prijave koje su protiv Vučića podneli lideri opozicionih stranaka.

Na konferenciji za novinare ispred Specijalnog suda, Milivojević je apelovao na sve ljude u tom sudu i u tužilaštvu da uvaže potrebe građana Srbije i da izdrže sve političke pritiske, te rasvetle sve veze organizovanog kriminala i aktuelne vlasti.

Funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i Pokreta socijalista podneli su u utorak krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, zbog svega što je o njima objavljeno i rečeno u vezi sa klanom Veljka Belivuka.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski podneli su krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina Republičkom javnom tužilaštvu.

Milivojević je rekao novinarima da ne postoji nijedna država u svetu u kojoj nosilac javne funkcije podnosi krivičnu prijavu protiv nosioca druge javne funkcije, te da tvrdi da taj protiv koga prijavu podnosi nije počinio nikakvo krivično delo.

„Tim podnošenjem krivičnih prijava, pravosudni sistem Srbije je sveden na nivo rijaliti programa u kome je sve dozvoljeno“, istakao je Milivojević.

Kako je dodao, takvo „ruganje pravdi i pravosudnom sistemu“ dolazi od dva diplomirana pravnika „koji su duboko svesni šta čine“, od kojih je jedan i narodni poslanik koji je položio poslaničku zakletvu.

Citirajući poslaničku zakletvu, Milivojević je rekao da „ako je ovo najbolje kako znaju da služe istini i pravdi – onda ne treba da se pitamo zašto Srbija nije pravna država u kojoj su glavni Ustav i zakoni“.

Kao primer ruganja pravdi i pravosudnom sistemu, član Glavnog odbora DS je rekao da uzbunjivač iz „Krušika“ Aleksandar Obradović još čeka sudski epilog krivične prijave podnete protiv njega, nakon što je uhapšen 18. septembra 2019. godine.

„Mi još uvek ne znamo zašto je taj čovek bio u zatvoru i zašto je protiv njega podneta krivična prijava“, naveo je Milivojević.

Članica Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković rekla je novinarima da je to podnošenje krivičnih prijava „smrtni udarac pravosuđu“.

„Mi smo ovde da podržimo borbu za pravičnost“, rekla je ona.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Milivojević (DS): Da li će Vučevićeva krivična prijava imati prioritet u odnosu na prijave opozicije?”

  1. Ma kakve prijave. Krajnje je vreme da se u Srbiji ukinu sudovi. Od njih ništa, samo prave troškove… Nego lepo uvesti instituciju JAVNI POLIGRAF. Ministar za poligraf da bude vulin, on ionako sve zna i ima da sve rešimo… Da bude obaveza da umesto na sistematske preglede, kojih i nema ako ne platiš, gradjani idu jednom godišnje na poligraf i da dobiju sertifikat, a političari jednim mesečno, radi rejtinga… Kad’ je cirkus, nek’ je cirkus.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.