Ministarstvo prosvete i fondacija Novak Đoković adaptiraju 100 prostorija za predškolsko vaspitanje 1Foto: Pixabay/Marimari1101

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i fondacija Novak Đoković potpisali su danas sporazum koji podrazumeva da do kraja 2022. godine bude adaptirano i opremljeno najmanje 100 prostorija namenjenih predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

„Ovim sporazumom iskoristićemo znanje i iskustvo fondacije Novak Đoković i udružujemo se kako bismo obezbedili uslove da veliki broj dece, posebno iz socijalno i ekonomsko ugroženih društvenih grupa, bude obuhvaćen sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja“, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, preneo je to ministarstvo.

Iz fondacije Novak Đoković istakli su da je njihov tim do sada opremio i pomogao 45 vrtića širom Srbije.

„Brojevi pokazuju da je i dalje dugačak put ka cilju da svako dete u Srbiji ima pristup predškolskom vaspitanju i obrazovanju. Zato nam je jako drago da smo dobili poverenje Ministarstva da im na tom putu pomognemo i sigurni smo da će uz partnerstvo sa Svetskom bankom projekat biti uspešno realizovan“, rekla je nacionalni direktor Novak Đoković fondacije Maja Kremić.

Sporazum o partnerskoj saradnji na Projektu inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja podrazumeva da Ministarstvo i Fondacija u naredne dve godine udruže kapacitete i zajedno adaptiraju i opreme prostorije u javnim objektima, koje će biti namenjene realizaciji predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U prvoj godini saradnje, u planu su radovi u 20 lokalnih samouprava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.