Foto: mgsi.gov.rs

Kompanija CarGo i istoimeno udruženje gradjana predali su ranije danas dopis Republičkom javnom tužilaštvu u kojem obaveštavaju o saznanjima iz kabineta ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da ona vrši pritisak na različite državne organe u cilju da nelegalno ugasi CarGo.

Iz Ministarstva saobraćaja tvrde da su time iznete neistinite i zlonamerne tvrdnje jer „Ministarstvo nikada nije vodilo, niti će voditi bilo kakvu kampanju protiv bilo kog privrednog društva“.

Navedeno je da je to ministarstvo posvećeno poštovanju zakona, a da je Srbija pravna država u kojoj se poštovanje zakona ne može dovoditi u pitanje.

„Ako u oblasti transporta postoji bilo kakva nelegalnost ili protivpravnost, onda se ona može isključivo pripisati privrednom društvu CarGo“, piše u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Dodaje se da „zakoni važe za sve privredne subjekte u oblasti transporta, a sve mere koje nadležni organi u postupku kontrole mogu primenjivati, uključujući i institut ‘anonimnog korisnika’, su zakonom propisana rešenja.

Iz Ministarstva saobraćaja je ocenjeno da vlasnici privrednog društva CarGo „treba da poseduju minimum savesti i poštenja“ i da uporede svoje poslovanje sa presudom Evropskog suda pravde koja ukazuje na to da se vrste usluga koje pruža CarGo ne smatraju u EU uslugom pružanja informacionih ili „inovativnih“ tehnolgija, već čistom saobraćajnom uslugom.

Navedeno je da se pružanje takve vrste usluga mora uskladiti sa nacionalnim propisima transporta svake zemlje.

Povezani tekstovi