Ministarstvo saobraćaja: Nisu moguće zloupotrebe pojedinih oblika prevoza putnika 1Foto: mgsi.gov.rs

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je pritisak privrednog društva CarGo na državne organe dokaz da je Srbija uredila oblast transporta i da više nisu moguće zloupotrebe pojedinih oblika prevoza putnika.

Kompanija CarGo i istoimeno udruženje gradjana predali su ranije danas dopis Republičkom javnom tužilaštvu u kojem obaveštavaju o saznanjima iz kabineta ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da ona vrši pritisak na različite državne organe u cilju da nelegalno ugasi CarGo.

Iz Ministarstva saobraćaja tvrde da su time iznete neistinite i zlonamerne tvrdnje jer „Ministarstvo nikada nije vodilo, niti će voditi bilo kakvu kampanju protiv bilo kog privrednog društva“.

Navedeno je da je to ministarstvo posvećeno poštovanju zakona, a da je Srbija pravna država u kojoj se poštovanje zakona ne može dovoditi u pitanje.

„Ako u oblasti transporta postoji bilo kakva nelegalnost ili protivpravnost, onda se ona može isključivo pripisati privrednom društvu CarGo“, piše u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Dodaje se da „zakoni važe za sve privredne subjekte u oblasti transporta, a sve mere koje nadležni organi u postupku kontrole mogu primenjivati, uključujući i institut ‘anonimnog korisnika’, su zakonom propisana rešenja.

Iz Ministarstva saobraćaja je ocenjeno da vlasnici privrednog društva CarGo „treba da poseduju minimum savesti i poštenja“ i da uporede svoje poslovanje sa presudom Evropskog suda pravde koja ukazuje na to da se vrste usluga koje pruža CarGo ne smatraju u EU uslugom pružanja informacionih ili „inovativnih“ tehnolgija, već čistom saobraćajnom uslugom.

Navedeno je da se pružanje takve vrste usluga mora uskladiti sa nacionalnim propisima transporta svake zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari