Momirović: Opšta dinamika na trasi auto-puta od Preljine do Pakovraća zadovoljavajuća 1Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Đorđe Krstić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na tunelu Laz na trasi budućeg auto-puta od Preljine do Požege i izjavio da je zadovoljan tempom radova na ovom tunelu, u kom trenutno radi sedamdeset ljudi.

On je rekao da je opšta dinamika na trasi auto-puta od Preljine do Pakovraća zadovoljavajuća, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„U sklopu deonice od Preljine do Požege, odlučili smo da tom projektu dodamo još tri obilaznice, jedna je obilaznica oko Gornjeg Milanovca, oko Požege i oko Užica, čime smo taj projekat učinili dužim i još komplikovanijim za pedeset odsto“, rekao je Momirović.

On je dodao da se radi o projektu koji će potpuno povezati Zapadnu Srbiju i oživeti čitav kraj kroz putnu infrastrukturu, kao što je nekada to bio slučaj u železničkoj izgradnji pruge Beograd-Bar.

„Naš strateški plan od koga nećemo odustati je da Užice i Gornji Milanovac krenu u septembru da se rade građevinski, a Požega da krene do marta sledeće godine. Plan generalne regulacije mora da se usvoji u narednih mesec dana, onda moramo da maksimalno ubrzamo radove na idejnom projektu a onda i na projektu za građevinsku dozvolu“, rekao je Momirović.

Predsednik Opštine Požega Đorđe Nikitović istakao je da se kroz sam centar grada teretni saobraćaj odvija pored dve osnovne škole, što je jedan od najvećih problema Požege.

„Osim što će nova obilaznica dovesti investitore i ubrzati saobraćaj mi ćemo smanjiti značajno i zagađenje“, rekao je Nikitović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.