Foto: FreeImages

Do smanjenja broja upisanih đaka došlo je u svim osnovnim školama, sem u „Dositeju Obradoviću“, u kojoj je ove godine upisan 141 prvak, a prošle 131. Broj prvaka u ostalim gradskim školama je: „Vuk Karadžić“ 99, „Kralj Aleksandar Prvi“ 93, „Desanka Maksimović“ 72 i „Sveti Sava“ 60.

U prigradskim školama u naseljima Bradarac i Lučica ove godine upisano je 46, odnosno 27 učenika. Na području Gradske opštine Kostolac, u prvi razred kreće ukupno 140 đaka-prvaka, koji će nastavu pohađati u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu i u izdvojenim odeljenjima u naseljima Klenovnik, Stari Kostolac, Ostrovo i Petka.

Grad raspisao konkurs za nabavku poklon paketića

Gradska uprava Požarevca raspisala je javnu nabavku za poklon-pakete namenjene đacima-prvacima, u planiranoj vrednosti od 833.000 dinara, bez uračunatog PDV-a.

Paketi bi trebalo da sadrže:  sveske, pribor za crtanje, pribor za pisanje i lenjire. Ponude treba slati do 28. septembra, do 12 sati,a  pola sata kasnije uslediće  
njihovo otvaranje.

Glavni kriterijum za izbor biće najniža ponuđena cena. Kao i ranijih godina, i ove će poklon-paketi prvacima biti uručeni 15. oktobra, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca.