Najbolja vina regiona u Beogradu 1Foto: Ivana Čutura

U pitanju je potpuno novo iskustvo za ovdašnje ljubitelje vina, manifestacija na kojoj će najbolji vinari iz država nastalih raspadom Jugoslavije lično predstaviti najbolja vina iz svojih podruma.

Svojevrsna regionalna vinska liga šampiona, jedinstvena prilika da se na jednom mestu probaju najbolja vina od Slovenije do Severne Makedonije.

Biće tu i vina kojih nikada nije bilo na tržištu Srbije, kao i onih kojih praktično odavno nema jer su sve količine na tržištu prodate, a ostalo ih je nešto tek po privatnim arhivama vinara.

Najbolja vina regiona u Beogradu 2
Prvi put u Srbiji biće predstavljena i čuvena biodinamička vina Brkić iz Hercegovine Foto: Ivana Čutura

Za razliku od drugih vinskih manifestacija u regionu, Grand Tasting je isključivo pozivnog karaktera, a budući da će se točiti mnoga raritetna vina čija je cena veoma različita, svaki posetilac uz ulaznicu dobija katalog s opisom svih vina, vinsku čašu i apoene u vrednosti od 2.000 dinara, svojevrsni wine money pomoću kojeg će moći da proba i pije vina po želji. Takođe, na licu mesta će biti postavljeni i punktovi za dokupljivanje vinskih apoena, a biće omogućena i kupovina vina na flašu.

Kako bi se stvorili maksimalni uslovi za posetioce i prisutne odabrane vinare, broj ulaznica za ovaj vinski spektakl ograničen je na 1.000, u pretprodaji se mogu rezervisati i kupiti putem maila redakcija@vino.rs ili na telefone: +381 61 696 3560 i +381 64 111 8279, kao i online preko tickets.rs i na njihovim prodajnim mestima u Srbiji.

PROMO TEKST