Foto: Stanislav Milojković

U znak protesta što je pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević, jutros je ova televizija počela Jutarnji Dnevnik i Vijesti sa zatamnjenim ekranom.

Na ekranu je bilo ispisano „Otvoreni protest zbog napada na novinara BN TV. Tražimo od MUP Republike Srpske da otkrije napadače“.

Kovačević je u telefonskom razgovoru sa direktorom BN TV Vladimirom Trišićem rekao da su ga dvojica muškaraca sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje.

„Prošao sam pored njih ne očekujući bilo šta da će mi se desiti. Odjednom su nasrnuli na mene“,rekao je Kovačević.

„Razvukli su šipke i počeli da me udaraju. Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu“, ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mesta i da ima povrede po uhu, licu i telu.

„Uređivački kolegijum BN TV najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada na našeg novinara.

Takođe, uređivački kolegijum BN TV podseća da se već duže vreme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare naše kuće, saopšeno je iz ove televizije.

„Zbog toga upozoravamo MUP RS da što pre obezbedi slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi“, poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Kovačević je sinoć bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup „Pravda za Davida“.