Protest ispred Gradske kuće zbog medija: Srđan Nonić Foto: Danas

On je najavio da će u slučaju da do toga ne dođe, nastaviti sa „gerilskim“ presretanjem nadležnih ispred gradskih institucija.

Nonić je od 20. maja svakog jutra protestvovao ispred Gradske kuće, u kojoj su kabineti gradonačelnika i članova Gradskog veća, noseći transparent „Stop cenzuri, oslobodite medije i ukinite mrak“. On je „presretao“ gradske funkcionere koji dolaze na posao, a snimke u kojim se vidi da oni uglavnom beže od njega postavljao na društvene mreže. Ipak, „uspeo“ je da razgovara sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i načelnikom Gradske uprave Ljubišom Janićem.

– Iz izjava i obećanja koje sam dobio od njih proizilazi da postoji mogućnost rešenja izuzetno velikih medijskih problema u Nišu. Zato i predlažem organizovanje okruglog stola na kojem bi učestvovali predstavnici svih odborničkih grupa u Skupštini grada, predsednik Skupštine, gradonačelnik i načelnik Gradske uprave, kao i svi mediji, a na kojem će biti izneti predlozi o rešenju brojnih propusta u medijskoj oblasti u Nišu, (ne)ravnomernoj medijskoj zastupljenosti političkih činilaca ili greškama u konkursnom sufinansiranju medijskih projekata- rekao je Nonić na današnjoj konferenciji za novinare ispred Gradske kuće.

On je ponovio da iako Niš iz ovogodišnjeg budžeta izdvaja 94 miliona dinara za medije, a građani „ko zna koliko još daju preko gradskih opština i javnih preduzeća“, skoro svi mediji u gradu „služe za promociju SNS kadra i njima bliskima“.

Nonić je dodao da će, u slučaju da okrugli sto ne bude organizovan, ili na njemu ne bude postignut načelni dogovor o unapređenju medijske slike u Nišu, nastaviti „gerilske prepade“ nadležnih ispred institucija u kojima rade, kao i na skupovima na kojima oni budu učestvovali, kako bi se „konačno uozbiljili“ i „pokrenuli na rešavanje jednog velikog problema“.

 

Povezani tekstovi