NUNS: Žrtvovani radnici RTS-a ne smeju biti zaboravljeni 1Foto: Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je danas da ni posle 22 godine od pogibije radnika Radio-televizije Srbije (RTS) u NATO bombardovanju pravda nije zadovoljena i javnosti nisu poznate sve činjenice koje su dovele do ubistva 16 ljudi.

„Od toga ko je u NATO alijansi doneo odluku da se gađa medijska kuća za koju je bilo evidentno da nije evakuisana i da u njoj rade civili, do odluka tadašnje vlasti SR Jugoslavije i Srbije da se, za razliku od zaposlenih u svim drugim državnim institucijama, samo radnici RTS-a ne izmeste na drugu lokaciju“, naveo je NUNS.

U saopštenju se traži da se nastavi istraga, prekinuta pre devet godina, koja će otkriti ko su mogući naredbodavci žrtvovanja radnika RTS-a 23. aprila 1999. godine.

„Za RTS se znalo da će kad-tad biti bombardovan jer je desetak dana pre početka bombardovanja ova medijska kuća stavljena na listu legitimnig vojnih ciljeva, zbog Uredbe o posebnim merama u uslovima pretnji oružanim napadima NATO-a koju je Vlada SRJ donela 8. oktobra 1998“, dodao je NUNS.

U noći između 22. i 23. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju zgrade Radio-televizije u Aberdarevoj ulici, stradalo je 16 radnika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “NUNS: Žrtvovani radnici RTS-a ne smeju biti zaboravljeni”

  1. Potpuno je jasno da za smrt ljudi u RTS u jedini krivac je NATO. Dosta više pravdanje zločina, nekakvim traženjem imaginarni mogućih krivaca na našoj strani. Dosta vise!

  2. Радници које су убили НАТО злочонци никада не смеју бити заборављени.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.